Streek GR Reynaertland

Reynaertland

In het spoor van de vos door het Zoete Waasland

Lengte: 102 km

De Streek-GR Reynaertland neemt je 102 wandelkilometers mee door het Waasland, op zoek naar oude en moderne sporen van de sluwe vos Reynaert, gebaseerd op het beroemde middeleeuwse Reynaertverhaal. Het spoor loopt door de huidige provincies Zeeuws- en Oost-Vlaanderen, van Hulst tot Rupelmonde. Weinig wilde, onverharde paadjes maar vooral een cultuurroute over verharde wegen. Deze wandelroute appreciŽren vraagt dan ook wat extra inspanning: Haast een voorwaarde is dat je je enigszins verdiept in het Reynaertverhaal tevoren en onderweg.

Sinds 2012 bestaat er officieel geen papieren routebeschrijving meer van Streek-GR Reynaertland. De oude topogids is van prima kwaliteit is en - rekening houdend met enkele trajectwijzigingen en verouderde praktische info - nog goed bruikbaar.

Doe je liever een stevige dagwandeling in lusvorm door het land van Reynaert, dan zijn de Dagstappergidsen van Grote Routepaden handig. In 2012 verscheen Dagstappergids Oost-Vlaanderen. Van de 12 opgenomen wandelingen zijn er maar liefst vier die delen van Streek-GR Reynaertland combineren met andere wandelpaden. Deze luswandelingen zijn 13 ŗ 23 km lang.

Ongeveer 80% van de route loop over verharde - meestal rustige - paden. Je loopt deze wandeling dus niet voor de onverharde natuurpaden, maar voor het Reynaertverhaal. Je kunt de route ook gebruiken als training voor een meerdaags wandelsportevenement.

Etappes
Etappe 1: Hulst - De Klinge (25 km)
Etappe 2: De Klinge - Lokeren (30 km)
Etappe 3: Lokeren - St-Niklaas (26 km)
Etappe 4: St-Niklaas - Rupelmonde (22 km)

bron: http://www.trekkings.be

Lees meer ...

Reacties
Geef reactie

Nog geen reacties aanwezig

Links
Nog geen links aanwezig
Ga naar de welkompagina
aanmelden nieuwsbrief