1ste keuze zoekmachine

Steden alfabetisch gesorteerd met vele links

Beleef Mestreech

Beleef Mestreech laat u Maastricht beleven zoals de "Mestreechteneer" dat doet: flaneren door de stad, op uw gemak, geen gehaast, tijd voor jezelf en de omgeving en genieten van het culinair aanbod van de Bourgondische hoofdstad van Nederland.

CKPlus - stadswandelingen

Links naar meer dan 50 stadswandelingen in Alkmaar t/m Zwolle

De zeven steden zoektocht

De Zeven Steden Zoektocht is initiatief dat heel BelgiŽ bestrijkt en op termijn (vanaf 2008) de cultuur-historiek van 25 belgische steden in de verf zal zetten op een duurzame & speels-aangename wijze, voor een zeer breed publiek. Bedoeling bestaat er in om in BelgiŽ ťťn grote AVON-CUL-TUUR DYNAMIEK te creŽeren ten overstaan van de steden.

Mokum Events

Georganiseerde rondleidingen in Amsterdam: van Spookwandeling, Op stap met een oud-rechercheur tot muzikale Jordaantour of rondleiding over De Wallen.

Park Sonsbeek

Park Sonsbeek, een paar honderd meter verwijderd van station Arnhem, is zeker een uitgebreid bezoek waard. Het park, vijf keer zo groot als het Amsterdamse Vondelpark, is aangelegd in de stijl van de oude Engelse landschapsparken. u kunt er uren ronddolen zonder steeds dezelfde plekken te zien. Foto's, routes en praktische informatie vindt u op www.parksonsbeek.nl. Ook aan te raden is een bezoek aan het bezoekerscentrum, waar u voor de wandeling een deskundige gids kunt vragen U te begeleiden op de wandeltocht.

Paulien Excursions

Stadswandeling over geschiedenis, architectuur, kunst en landschap in Groningen stad en provincie.

Podwalk: audiowandeling langs twaalf Beckmannlocaties in Amsterdam

Naast een bezoek aan de tentoonstelling Max Beckmann in Amsterdam, 1937-1947 kunt u op eigen gelegenheid een audiowandeling maken door Amsterdam langs twaalf locaties waar Beckmann leefde, werkte en inspiratie opdeed. Download de audiofragmenten en de stadsplattegrond of ontdek alvast het Amsterdam van Beckmann via de interactieve plattegrond. De wandeling kent geen vast route. U kunt de route zelf bepalen aan de hand van de fragmenten die u wilt beluisteren of de locaties die u wilt bezoeken.

Residentie Ontdekkingen

Residentie Ontdekkingen is een kleine flexibele organisatie gespecialiseerd in het organiseren van historische en culturele ontdekkingstochten in Den Haag en omliggende gemeentes. Voor kleine tot grote groepen, families, vriendenclubs en bedrijven organiseren wij daguitjes en excursies in Den Haag, Voorburg, Rijswijk en Delft waarbij de historie en de cultuur centraal staan.

Rotterdam Roots

Wandelen kan niet alleen in de vrije natuur, maar net zo goed in de stad! Rotterdam Roots organiseert wandelingen in Rotterdam. De duur van een wandeling is afhankelijk van het gebied, gemiddeld 1 tot 2 uur. U wordt altijd begeleid door een gids die bij u past en die u alles kan vertellen over verleden, heden en toekomst van Rotterdam.

Stadgidsen Monnickendam

Wilt u onze oude stad Monnickendam eens goed bekijken? Heeft u een feestje of een familiedag of wilt u meer weten over Monnickendam, maak dan eens een stadswandeling met Gids door Oud Monnickendam.

Stichting Gilde Nijmegen

Stichting Gilde Nijmegen verzorgt diverse stads- en natuurwandelingen en fietstochten in en rondom Nijmegen.

Urban Home & Garden Tours

Urban Home & Garden Tours in Amsterdam organiseert al 10 jaar rondleidingen op niveau voor particulieren, verenigingen en bedrijven. Centraal staat het Amsterdamse grachtenpand, en dan met name wat zich achter de gevel bevindt. Onze slogan is "discover the hidden treasures behind the facades of impressive houses".

Wandelingen door Rotterdam

Onder leiding van Hans van Berkel, planoloog en historicus, vertrekt elke zondag om 11:30 een wandeling door het centrum van Rotterdam. De wandeling start vanaf brasserie Pappegay aan de Korte Hoogstraat 31. De wandelingen duren circa 2 uur en 30 minuten en de deelname kost 15 euro. Reserveren is noodzakelijk op wandelingen@nym.hush.com of tel (010) 4048339

Wandelpagina.nlGa naar de welkompagina
aanmelden nieuwsbrief