Door het succes van Nordic Walking wordt de markt overspoeld met Nordic Walking poles. Je vindt de poles niet alleen in de sport en outdoor speciaalzaken maar ook in winkels als Blokker, Aldi, Makro en ANWB. Er is een enorm aanbod in zowel model als prijs. In de speciaalzaak betaal je minimaal 49,95 voor een goede pole terwijl je bij de Blokker al een pole voor 7,50 kunt kopen.

Zijn die verschillen nu zo groot en moet je voor een goede pole meer geld uitgeven? Hoewel de prijs voor velen een belangrijk criterium is, is mijn antwoord stellig “ja”. Af en toe krijg ik mensen in mijn les die al stokken hebben gekocht (voorafgaand aan mijn advies) en komen met de verkeerde stokken waarvan de lus, handvat of de lengte niet deugt. Al zijn deze poles vaak niet duurder dan 15,00 euro het blijft zonde van het geld.

Als instructeur adviseer ik al mijn cursisten om een deugdelijke pole te kopen. Deze pole moet aan een aantal eisen voldoen. Mijn belangrijkste argument hiervoor is dat je met een verkeerde pole de techniek niet goed kunt uitoefenen. Een feit waar ik als instructeur natuurlijk niet voorbij aan kan gaan. Wil je met plezier nordic walken kies dan voor de juiste pole. Ik hoop je met deze informatie al een eind op weg te helpen. Laat je daarnaast goed voorlichten in een (Nordic Walking) speciaalzaak.

Waar moet je op letten:

De strap of lus Het handvat De pole De spike
De strap of lus Het handvat Materiaal van de pole Spike
Vaste of verstelbare poles Lengte van de pole Conclusie
Vaste of verstelbare poles Pole-lengte Conclusie


Robin van Olphen Nordic Walking Den Haag
Robin van Olphen
NFIB instructeur en oprichter van Nordic Walking Den Haag

LET OP: Het auteursrecht van deze tekst berust geheel en alleen bij Robin van Olphen (Track & Trail - Den Haag). De inhoud of een gedeelte van de inhoud mag alleen gepubliceerd worden onder vermelding van de auteur en de volgende websites: www.nordicwalking-denhaag.nl en www.trackandtrail.nl.
Ga naar de welkompagina
aanmelden nieuwsbrief