Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland in Belgisch Limburg bestaat uit de grenzeloze landschappen van de Hoge Kempen, de Maasvallei en het Kempen-Broek.

Nieuw: Natuurreisgids Kempen en Maasland

Grote variatie aan natuur

De regio herbergt een grote variatie aan natuur: Kempen en Maasland is het bolwerk van boomkikker en rode dophei, van Kempense heidelibel en kleine ijsvogelvlinder, en zelfs van boomvalk en gladde slang.

700 km bewegwijzerde wandelingen

De regio biedt meer dan 700 km bewegwijzerde wandelroutes. De wandelgebieden in de Hoge Kempen, Kempen-Broek en de Maasvallei zijn uniform bewegwijzerd. De startplaatsen zijn steeds aangeduid langs de invalswegen. Je kan er zonder problemen je auto achterlaten. Passeer even langs het startbord om je wandeling te kiezen en volg de symbolen van de wandeling.

Nationaal Park Hoge Kempen

Nationaal Park Hoge Kempen besaat uit uitgestrekte afgewisseld met paarsbloeiende heide, grote waterplassen en hoge toppen met grootse vergezichten. In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren.

De Maasvallei

De Maasvallei bestaat uit een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden. Hoge en lage waterstanden brachten een grote diversiteit aan planten en dieren.

Grenspark Kempen-Broek

Op de grens van Belgisch en Nederlands Limburg en Noord-Brabant ligt Kempen-Broek, een GrensPark dat in zijn omvang uniek is voor Vlaanderen en Nederland. Het was het land van smokkelaars en bokkenrijders. Nu is het het leefgebied van libellen, vogels, reeén en bevers. Een ideale plek om ruimte te ontdekken en stilte te horen.

Natuurreisgids Kempen en Maasland

In deze compacte reisgids worden wandelroutes, bijzondere planten en dieren uit het gebied helder beschreven. Het ultieme vakantieleesvoer voor zowel natuurliefhebbers als 'arm-chair travellers'.

Meer informatie over het Regionaal Landschap Kempen en Maasland.
Ga naar de welkompagina
aanmelden nieuwsbrief