Wandel langs knooppunten

Wandel langs knooppuntenLaat je verrassen door het valleilandschap van de Dijle en IJse. Geniet van prachtige holle wegen en vergezichten in de Hagelandse Heuvels. Kuier langs de kreken in het Meetjesland. Dit kan allemaal zonder routebeschrijving. Wandelknooppunt.be biedt je 25 gevarieerde rondwandelingen met GPS-track en wandelknooppunten. Of stippel zelf je wandelroutes uit via de Vlaamse wandelknooppunten.

Wandelen in de Voerstreek

Wandelen in de VoerstreekDe mooiste wandeling van Vlaanderen loopt in de Voerstreek: de Bronnenwandeling. Er zijn meer mooie wandelingen in dit rustig en schitterend kleinschalig gebied. Bossen, akkers, holle wegen, dorpjes en weilanden wisselen elkaar af. Geniet van fraaie uitzichten en doorkijkjes over groene heuvels. Rust uit op een gemoedelijk terrasje met een Limburgs biertje of een heerlijk Vlaamse maaltijd. Dat is de Voerstreek.

Trappistenwandelroutes

TrappistenwandelroutesTrappistenbier en wandelen gaat dat samen? Probeer het met deze zeven Trappistenwandelroutes. Voor elk Trappistenbier ťťn mooie wandeling. Wandel en drink het beste bier ter wereld. De wandelingen zijn gemarkeerd. Bij elk startpunt zijn duidelijke infoborden aangebracht en is voldoende parking aanwezig. Elke wandelroute kan met of tegen wijzers van de klok in gewandeld worden.

Originele wandelingen

Originele wandelingenOriginele wandelingen biedt meer dan 70 dagwandelingen over onverharde wegen en paden in heel BelgiŽ. Je loopt door mooie stukjes natuur waar het relatief rustig is. Wandel in het mergelland van Limburg, door de bossen van de Ardennen, langs de zijrivieren van de Semois of door het Brugse Ommeland. De variŽren van 11 t/m 23 km. van de wandelingen zijn routebeschrijving, kaart en GPS-track beschikbaar.

Wandelen in de Ardennen

Wandelen in de ArdennenJos Onneweer heeft op zijn website meer dan 50 wandelingen in de Ardennen beschreven. Geniet van schitterende uitzichten over de glooiende heuvels, van de stromende riviertjes en de uitgestrekte bossen. Hij beschrijft de wandelingen met aanvullende informatie over vertrekpunt, moeilijkheidsgraad e.d. De wandelingen variŽren vanaf 3 t/m 25 km. Trek je schoenen aan en wandel door deze mooie streek.

Nieuw: Streek-GR Groene Gordel

Nieuw: Streek-GR Groene GordelDe Streek-GR Groene Gordel brengt je in een 147 km lange lus helemaal rond het Brusselse gewest. Een verrassend groene route door het hart van het land. Met ridderlijke kastelen, mooie bossen, authentieke kroegen en glooiende akkers. Het grote voordeel van dit pad zijn de goede treinverbindingen met het centrum van Brussel. De volledige Streek-GR is dan ook perfect te wandelen in 9 heerlijke dagetappes. Op stap dus door de Groene Gordel.

Mooiste wandelingen van Vlaanderen

Mooiste wandelingen van VlaanderenKijkers van het populaire toeristische tv-programma 'Vlaanderen Vakantieland' (op ťťn) hebben de Bronnenwandeling in de Voerstreek verkozen tot 'Mooiste Wandelroute van Vlaanderen'. Maar naast deze mooiste wandeling biedt Vlaanderen Vakantieland nog negen andere schitterende wandelingen aan. Wandel langs de Kempense Meren. Loop door prachtige holle wegen in de Hagelandse heuvels. Laat je verrassen door het valleilandschap van de Dijle en IJse in de regio Zuid-Dijleland. Ontdek de geheimen van het Muziekbos.

Volg het spoor van de vos

Volg het spoor van de vosDe Streek-GR Reynaertland neemt je 102 wandelkilometers mee door het Waasland, op zoek naar oude en moderne sporen van de sluwe vos Reynaert, gebaseerd op het beroemde middeleeuwse Reynaertverhaal. Het spoor loopt door de huidige provincies Zeeuws- en Oost-Vlaanderen, van Hulst tot Rupelmonde.

Je kunt delen van de route ook als dagwandeling lopen. De route kent weinig wilde, onverharde paadjes maar gaat vooral over verharde - veelal rustige -wegen. Je loopt deze wandeling dus niet voor de onverharde natuurpaden, maar voor het Reynaertverhaal. Je kunt de route ook gebruiken als training voor een meerdaags wandelsportevenement.


Nieuw: Stationsstappers

Nieuw: StationsstappersStationsstappers zijn wandelingen van station naar station langs de mooiste GR-paden en met een lengte van 15 tot 26 km. Acht stationsstappers zijn gebundeld in een fraaie wandelgids met achtergrondinformatie over de streek, informatie over het openbaar vervoer en detailkaarten op schaal 1: 25.000. Wandelen en openbaar vervoer, redenen genoeg om er een perfect huwelijk van te maken. Grote Routepaden en TreinTramBus slaan daarom de handen in elkaar en ontwikkelen samen de Stationsstappers.

Op stap langs het mooiste erfgoed

Op stap langs het mooiste erfgoedDe Vlaamse kust herbergt vergeten architecturale pareltjes en verborgen charmante hoekjes. Ontdek ze aan de hand van 10 erfgoedwandelingen van De Panne tot Knokke-Heist. Elke erfgoedwandeling vertelt het verhaal van wijken, straten, gebouwen en sierlijke gevels. De trajecten bundelen het meest bijzondere erfgoed in de kustgemeenten.

Ontdek Meetjesland

Ontdek MeetjeslandOntdek het onbekende Meetjesland met haar toegankelijke bossen, prachtige parken en schitterende kreken. Op de grens met Zeeuws Vlaanderen kun je hier wandelen over twee wandelnetwerken.

Wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken gaat door het schitterende krekengebied. Toerisme Oost-Vlaanderen selecteerde in dit krekengebied de mooiste en veiligste wandelpaden, zette ze op kaart en maakte er een samenhangend en in beide richtingen bewegwijzerd netwerk van.

Wandelnetwerk Bulskampveld loopt door bossen en landgoederen, uitgestrekte naald- en loofbossen, akkers en autoluwe kronkelwegen. Het netwerk loopt ook door open weidelandschappen waar je kunt genieten van eindeloze uitzichten.


Kustwandelroute

KustwandelrouteDe Kustwandelroute overspant de hele Vlaamse Kustlijn, tussen De Panne en Knokke-Heist. De Kustwandelroute is een netwerk van verharde en onverharde wandelwegen tussen De Panne en Knokke-Heist. Dankzij deze route stippel je je eigen wandelroute uit via bewegwijzerde knooppunten. Deze punten vind je allemaal terug op een overzichtskaart. Met de Kustwandelroute is het genieten van duinen en polders, slikken en schorren, zee en strand. Ga op stap en maak telkens opnieuw een andere wandeling.

Steengoed

SteengoedHet boek Steengoed! is een praktische gids met veertig verrassende erfgoedwandelingen door Vlaanderen. Deze gids wijst je de weg naar en langs honderden monumenten in Vlaanderen: van de klassieke toeristische toppers tot kleinere, onbekende ontdekkingen. Je komt ze allemaal tegen op een van de veertig uitgestippelde wandelingen.

In elk van de vijf Vlaamse provincies vind je de mooiste kastelen en belforten, statige herenhuizen en kerken, arbeidershuisjes en marktpleinen, karaktervolle kapellen en abdijen, sobere kloosters en gasthuizen, charmante begijnhoven en landhuizen, pastorieŽn en staaltjes van industriŽle archeologie.


Nieuw: Streek-GR- Heuvelland

Nieuw:  Streek-GR- HeuvellandWandel door het grensgebied van BelgiŽ en Frankrijk. 125 km bewegwijzerde wandelpaden op en rond de heuvels van de Westhoek vormen de geel-rode draad van de nieuwe Streek-GR Heuvelland. Je ontdekt een uniek wandelgebied met authentieke dorpjes, panoramische vergezichten en ongestoorde natuurgebieden. De bijbehorende wandelgids bevat een nauwkeurige routebeschrijving met uitgebreide toeristische en streekinformatie. De route is ingetekend op topografische kaarten (1:50.000). Alle relevante buslijnen in BelgiŽ en Noord-Frankrijk zijn opgenomen.

Wandelboeken Vlaanderen

Wandelboeken VlaanderenDe Dicht-bij-huisgidsen bieden lusvormige wandelingen in Vlaanderen geschikt voor het hele gezin. De wandelingen zijn samengesteld door ervaren wandelauteurs. In de gidsen vind je interessante achtergrondinformatie, gedetailleerde kaarten, informatie over stops onderweg en de beste adresjes voor een natje en een droogje. Er is een wandelboek voor elke provincie en een speciaal Groot Wandelboek voor de Ardennen.

Grensoverschrijdend wandelnetwerk

Grensoverschrijdend wandelnetwerkHet grensoverschrijdende wandelnetwerk Zwin presenteert een mix van natuur, cultuur, unieke landschappen en adembenemende vergezichten tussen Knokke-Heist aan Belgische en Retranchement en Cadzand aan Nederlandse zijde. Het netwerk biedt de wandelaar ruim 50 kilometer zorgvuldig geselecteerde wandelpaden verbonden via 36 knooppunten. De kern van het netwerk is het Zwin zelf. Het wandelnetwerk biedt alle ruimte om te wandelen. Dus ga op stap.

Geniet van de Merode

Eeuwenlang waren de bossen en landerijen van de Merode in Vlaanderen alleen toegankelijk voor de prinsen de Merode. Nu ligt er een schitterend natuurgebied van de abdij van Tongerlo tot aan de pompeuze kathedraal van Scherpenheuvel. In dit gebied ligt een uitstekend wandelnetwerk. Joost Vermeulen vertelt over de top drie wandelroutes door de Merode. Deze topwandelingen zijn goed gemarkeerd en starten steeds bij een parkeerplek met infopaneel.

GR-wandelroutes met GPS-track

Maak wandelingen langs de kust bij De Panne, wandel door de Vlaamse Ardennen of door het Limburgse land. Het boek 'De 50 mooiste dagwandelingen langs GR-paden in Vlaanderen' bevat 50 unieke rondwandelingen langs de mooiste Grote Routepaden van Vlaanderen. De wandelingen variŽren van 20 tot 25 km en zijn deels gemarkeerd. Verkortingen zijn mogelijk. Van alle wandelingen is een GPS-track beschikbaar.

50 mooiste dagwandelingen langs GR-paden in Vlaanderen

50 mooiste dagwandelingen langs GR-paden in VlaanderenIn het boek 'De 50 mooiste dagwandelingen langs GR-paden in Vlaanderen' zijn 50 unieke dagwandelingen gebundeld. Elke wandeling wordt gedetailleerd beschreven en is ingetekend op een topografische kaart. Van elke wandeling is tevens een GPS-track beschikbaar. Bij iedere wandelroute krijg je interessante achtergrondinformatie over de streek en tips voor een leuke picknick of een deugddoende pitstop onderweg. Je kunt het boek direct bestellen.

Nieuw: Wandelnetwerk Kempense Meren

Nieuw: Wandelnetwerk Kempense MerenWandelnetwerk Kempense Meren biedt 270 kilometer wandelplezier in het waterrijke landschap van de gemeenten Dessel, Mol en Retie. Je wandelt door schitterende natuurgebieden en aantrekkelijke recreatiedomeinen. Bovenop de Sas4-Toren, bij een kruispunt van 3 kanalen, geniet je van een adembenemend panorama. Andere bijzondere plekken zijn de watermolen aan de Kleine Nete in Retie of de norbertijnenabdij van Postel. hier kun je de wandeling op een aangename wijze afronden met een abdijbiertje. De wandelkaart van het netwerk op schaal 1:25.000 toont o.a. het gebied en de wandelmogelijkheden, knooppuntnummers, bezienswaardigheden en horeca. Bij de kaart hoort een boekje met zes suggesties voor lusvormige wandelingen. De kaart van het wandelnetwerk Kempense Meren is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van Dessel, Mol en Retie.

Transardense route

Transardense routeDe Transardense route is 153 kilometer lang en slingert dwars door het hart van de Ardennen van La Roche tot Bouillon. Je wandelt dagenlang door uitgestrekte bossen, langs oevers van rivieren met snelstromend water en door stille Ardense dorpen. Deze meerdaagse wandeling verbindt de valleien van de Ourthe, Lesse, Lhomme en Semois, waardoor je flink klimt en daalt. Maar dat levert je dan ook mooie panorama's over deze schitterende streek. De route is gemarkeerd en je kunt zelfs overnachtingen en bagagevervoer laten regelen.

GR5: langeafstandswandelpad naar de zon

GR5: langeafstandswandelpad naar de zonDe GR 5 is een mythisch pad. Van de Noordzee naar de Middellandse Zee, van de Lage Landen naar de Azurenkust, doorheen de Ardennen, de Vogezen, de Jura en de Alpen. De GR5 is het langeafstandswandelpad naar de zon. Zin in een lang en grensoverschrijdend langeafstandswandelpad? Het is nu de tijd om deze mooie tocht te plannen, erover te lezen en je voor te bereiden. Lees de verslagen en tips van wandelaars die je voorgingen en de gidsen van de trajecten en over slaapmogelijkheden langs het traject.

Zimmer frei 2012

Zimmer frei 2012Duitsland en Oostenrijk staan bekend om hun betaalbare gastvrijheid. Met de vakantie voor de deur is een geheel vernieuwde editie van Zimmer Frei verschenen. De gids bevat duizenden vakantieadressen met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Zimmer Frei leidt je naar rustige dorpjes niet ver van de Autobahnen (handig op doorreis!) en naar toeristische plaatsen in de bekende vakantiegebieden. Het accent ligt op gastvrije pensions, B&B adressen, herbergen en kleine hotels waar u gemiddeld 25,00 euro per persoon per nacht met ontbijt betaalt. Je kunt de gids direct bestellen.

Vernieuwd: Schneiderspad GR565

Vernieuwd: Schneiderspad GR565De nieuwe topogids bundelt de twee vernieuwde paden in de Kempen: De GR 565 of het Sniederspad (121 km) en de Streek-GR Kempen (253 km). Het Sniederspad voert over 121 km van Antwerpen tot Bladel, net over de Nederlandse grens. De GR biedt de wandelaar een schitterend parklandschap. De Streek-GR kempen is geel-rood bewegwijzerd en telt 253 km. Tijdens je tocht voel je de stilte die over de velden hangt, de bossen die er oeroude verhalen kreunen. De topogids bevat een nauwkeurige routebeschrijving, uitgebreide toeristische en streekinformatie, gegevens over openbaar vervoer en tips voor bevoorrading en overnachting. De route is ingetekend op topografische kaarten (1/50 000). Relevante buslijnen in BelgiŽ en Nederland staan in de gids vermeld. Talrijke suggesties voor dagtochten zijn opgenomen.

Nieuw: GR 129 -Sud

Nieuw: GR 129 -SudHet wandelpad Dwars door BelgiŽ, van de kust tot in de Ardennen is compleet. Dankzij de inzet van vele Vlaamse en Waalse vrijwilligers is dit project nu volledig gerealiseerd. GR 129 toont al het moois dat Vlaanderen en WalloniŽ aan platteland en heuvelland te bieden hebben. De route brengt je op plaatsen waar je anders nooit zou terechtkomen. Het Vlaamse deel van Brugge tot Ronse en het Waalse stuk van Ellezelles tot Dinant waren al langer klaar. Nu is ook het vervolgtraject van Dinant tot Aarlen volledig afgewerkt.

Wandelen in Kempen en Maasland

Wandelen in Kempen en MaaslandHet Regionaal Landschap Kempen en Maasland in Belgisch Limburg bestaat uit de grenzeloze landschappen van de Hoge Kempen, de Maasvallei en het Kempen-Broek. De regio herbergt een grote variatie aan natuur en meer dan 700 km bewegwijzerde wandelroutes. De wandelgebieden in de Hoge Kempen, Kempen-Broek en de Maasvallei zijn uniform bewegwijzerd. De startplaatsen zijn steeds aangeduid langs de invalswegen. Je kan er zonder problemen je auto achterlaten. Passeer even langs het startbord om je wandeling te kiezen en volg de symbolen van de wandeling.

Wandelen met je smartphone

Wandelen met je smartphoneEen telefoon is al lang geen telefoon meer. Met de huidige telefoons kun je veel meer: ook wandelen. Ik neem de proef op de som en gaan op stap met een smartphone, Google maps en drie verschillende GPS-programma's. Leidt de telefoon me langs de route? Kom ik weer bij het beginpunt terug? Lees het verslag.

Mooiste wandeling van Vlaanderen

Mooiste wandeling van VlaanderenDe Bronnenwandeling is uitgeroepen tot de mooiste wandeling van Vlaanderen. Eťn van de wandelingen door de schitterende Voerstreek. En de Voerstreek heeft nog meer mooie wandelingen. De Voerstreek is een rustig en schitterend kleinschalig gebied waar het heerlijk is om te wandelen. Bossen, akkers, holle wegen, dorpjes en weilanden wisselen elkaar af. Het landschap is om elke bocht anders mooi. Je kunt er lopen over holle wegen tussen weilanden die drie meter hoger liggen. En met het wandelnetwerk stippel je makkelijk zelf een wandeling uit.


Blijf blaren de baas

Blijf blaren de baasAl jaren loopt hij met veel plezier de Nijmeegse Vierdaagse. Alleen kan het plezier nogal bedorven worden door blaren. Met veel toewijding plakken EHBO-ers leukoplast op de blaren en zo kan hij weer verder. Na de laatste dag is het echter geen pretje om de pleisters er weer af te halen. Sinds vorig jaar loopt hij zonder een enkele blaar. Deze ervaring deelt hij graag zodat andere wandelaars er hun voordeel mee kunnen doen.

Tips voor aanschaf van Nordic Walking poles

Door het succes van Nordic Walking wordt de markt overspoeld met Nordic Walking poles. Je vindt de poles niet alleen in de sport en outdoorspeciaalzaken maar ook in winkels als Blokker, Aldi, Makro en ANWB. Er is een enorm aanbod in zowel model als prijs. Nordic Walking-instructeur Robin van Olphen geeft in een helder verhaal met veel fotoís uitleg over de punten waar je op moet letten bij aanschaf van Nordic Walking stokken.

Sitemap

Kijk op de sitemap voor een overzicht van de site.

Ga naar de welkompagina
aanmelden nieuwsbrief